Banner


ShoutMix chat widget

masih mood raya .

September 21, 2010

pembaca yang disegani , kebanyakkan entry kali ini semua pasal raya .
harap kalian tidak jelek membaca entry waaa ini . entry kali ini pasal raya .
lagi mao tanya kah ? ayuh , kita memulakan bacaan kita .


* suke intai intai blog titew , maluuu tau ! :">

semalam , mereka yang disayangi berkunjung ke rumah aku .
aku nak makan kuih raya ! aku nak dwet raya ! umah kau besar tak ? sape ade kat umah ?
kuih kau wat ek ? wtfish , aku tak reti masak weyy T___T
ha , sila sila , korang memang tak malu kan , ha , ape lagi , bedal laaah .
maaf kawan kawan ku , hanya rekaan semata mata sahaja . muehehehe .

makcik , mekasih ye. susahkan macik jer siapkan sume neh . sedap makanan makanannya .
ade laksa , lemang dengan ayam rendang , keropok lekor azie bagi macik kami yang bedal . maafkan kami ye macik . sayang macik . macik nampak muda laaah .
* ha , bodeklah tuh , hikhikhik .

kawan kawanku , thanks sudi datang beraya .
bila kita dah jauh nanti , ingatlah aku dalam doamu . muuahh .

. pemegang watak utama .



* azie , roomate aku . ha , neh lah die . yang dulu dah buang . ibarat habis madu bersepah aku sepahkan lagi . muehehehee .



* kakak huda . a new friend with a new story . marvelousss !



* kakak erin . kakak cantik , kakak cayang , kakak manje . ily :)



* hani kimi . bila bersama , gusi basah , gigi lembap .

mari menjamu selera , kawan kawan .







* orang datang beraya , die dok sibuk masak kat dapur -.-

sejurus kemudian , kami berehat rehat . sementara menunggu laptop kak erin dan kak huda siap diformat oleh abang aku , mereka menonton tv dan bergelak gumbira .

sebelum pulang ke ukm , kami singgah A&W di Taman Jaya . makan makan . chill chill .
berdekah dekah , errrk , alhamdulillah . jooom kawan kawan .
kita pulang ke pangkal ukm . hari pon sudah lewat malam . jumpa lain kali ye . ♥





. the end of our story about my happiness .

selamat daaah .

okayy . mari kite beramai ramai membaca cerita yang diperam .

tempat kejadian : rumah di kelana jaya .
masa kejadian : 8 pm hingga 12 am .
tarikh kejadian : 17 september 2010 .
kejadian yang berlaku : makan sampai senak bersama kawan terapat , sanak saudara & kawan yang agak lama dikenali .

hari jumaat lepas mak aku wat open house . tak open sangat lah . sebab para jemputan hanya terdiri daripada watak watak seperti di atas . sebenarnya , open house closed house ini hanyalah kebetulan sahaja . sepatutnye takde pon open house , huhuu .
dan sebenar benarnya , Farhan mao berjumpa dengan family aku dan kawan kawan rapat aku nak datang beraya jer pon . terlanjur tuh , aku pon suruh mak aku masak masak . dan kebetulan plak kawan kawan abang aku pon nak beraya . dipendekkan cerita , maka diwat open house yang tak berapa nak open . so , kenyanglah kami dengan menu yang dihidangkan . SOTO . ade nasi himpit , bihun , ayam goreng , kacang , su'un , bawang goreng , sambal kicap , dan kuah soto tersebut .

selepas berlangsungnye temasya tersebut , kami ke padang .
ceyh , wat ape lah kat padang memalam buta kan ?
SURPRISEEEEE ! happy birthday , MARWAN . ececeyh , dah tua bangka kau .
hadiah taraaak laah , hanya kek yang mampu dipersembahkan . hikhikhik .
suke tak ? suke tak ? hahaa .

baiklah kawan kawan ku . mari menyaksikan adegan terlampau dari kami . yeehaa !



* ha joyah , kuih semperit 14 balang , ketupat 3 periuk besar , budu sekampung . erkk ~



* sweet joyaaah berdua neh , auuuwww .



* kami berjanji akan melahirkan anak anak yang comel dan cute seperti ini , muahahahaa .



* kami happy bile bersama :D



* orang tua meniup lilin . jaga jaga , nanti gigi palsu masuk dalam kek , hakhakhak .



* seronok plak dia bermain tepung .



* ceeewaaah !



* muka masing masing nak kena lenyek dengan treler , ekekeke .

mari kite saksikan beramai ramai ~

video

hi ukm .

September 20, 2010

selamat kembali ke ukm pd hrni. ouh yeah ! xnk balik ukm sbnrnye .
ala , neh pon ade kt uma lagi . hehee .
sok br blek , then blek kj semula .
apesal eh ?
mao settlekan streamyx . harap harap dpt lah cop dr ppp ukm tuh .
okayy kawan kawan . kite jumpe lagi di lain post ye .

* may be pasneh bz sket kowt . takde mase nk update blog kowt . hm .
ouh ye , nti waa citer psl open house & bufday marwan . tungguuu ~

blog lagi ? esaimen dah wat ?

September 19, 2010

bila aku dah start menulis , cmni lah jadinya .
aku hampir tiada masa utk esaimen yang ditgglkan 2 minggu lepas .
raya , kuih , ketupat , rendang , menjadi bahan rujukan aku acap kali .
sehingga perut aku ditenggelami dan dihujani oleh mereka yang mempunyai taste yang tggi .
ouh blog yang br muncul kembali dalam hidup aku bakal menceriakan hidup aku semula .
thanks blog , muah muah .
esaimen ? mari kite lupakan mereka . -.-
jam 4 pagi . masih belum tido kah ?
ouh , bz wat esaimen . menipu sudah . hm .
kawan ? saya rasa tak selesa dengan anda .
adakah aku berdendam ? sama sekali tidak .
cume rasa tak selesa . u know ? tak selesa ? hm . congrates . utk ape ? hm , saje jer .
tido ? okayy , jom . bye . :(

janjiku padamu II .

new post ! new karpet ! mari beli karpet ! ngehngehngeh .
okayy okayy . xmao bebel panjang panjang , type panjang panjang . penaaat macik .

jom kite usha pic di bawah .
*klik utk tumbesaran pic .



* miss karpet with hp cabuuuk .



* encik nikon : sungguh jauh jarak kite , sayang ...
* miss hp cabuk : tidak mengapa , sayang . maxis kan adeee .



* thanks encik nikon dan miss hp cabuk .

ha , tuh jer pon . nak menunjuk nunjuk jap . muehehe .

janjiku padamu .

September 16, 2010

hai bertemu kita kembali dalam rancangan memasak bersama chef nisa .
muehehehe . argh sudah kau ! aku tau lah aku xreti memasak . muahahaa .
okayy okayy . seperti yang telah dijanjikan , aku akan memuat turun citer aku laah .
takkan your story plak kat blog aku neh ha ? itu sudah musykil .

seperti biasa lah , raya raya cenggini ramai lah orang dok sibuk nak wat open house lah , open air laah , open sana open sini , macik aku pon nak open open kan uma beliau utk sedara mara sepupu papat belah mak belah anak belah menantu belah bau bau bacang batu belah batu bertangkup . eh btoi ke aku eja ? pedulikan .
dan sebagai sedara mara beliau yang terdekat , ala , kelana jaya ke puchong ape lah sangat kan , celah gigi jer pon , hahaa , aku pon pegi laah ke sana .

bley tahan lah menu menu macik aku masak . ade lauk pauk utk makan tgh hr , ade laksa , ade nasi impit bersama rendang ayam , kuih muih raya , ha , sodaaaap .
mula mula kite kena lah makan nasi sbg menu mkn tgh hr kita . wa xbley hidup tanpa nasi , brooo . alhamdulillah . kenyang sudah . bagaimana laksa dan nasi impit bersama rendang ayam ? haruskah kite melupakan mereka mereka ?
SEMESTINYA TIDAK ! bantai lagi setelah agak agak nasi dah turun ke sebelah kanan perut . belah kiri perut masih ade kekosongan . okayy ! bedaaaal !

lalala , bla bla bla , ekekekeke , muahahahhaha , ha tuh lah si joyah tuh , ish ish ish , hikhikhik , ha ape ?! , oouhhh yeke , ha yelaaa . amende laah tuh kan ? tuh name nye borak borak , bual bual , mengumpat bedah sane , mengumpat timah joyah , biasa lah kan bila sanak saudara berkumpul , macam macam citer lah nak dikongsi .

misi diteruskan . mao beli karpet utk bilik waaaa ! hahaa .
alhamdulillah , misi berjaya . ekekeke .
nak tgk ? nti laah wa amik pic beliau . hehee .
cmne bley nak beli karpet neh ?
citer nye begini . aku memang kempunan sangat nak hias bilik aku yang selekeh . so , aku merengek rengek dengan mak aku . mak mak , nak karpet bley ? nak hias bilik laaah , pastu nak langsir kaler pink pekat tuh , ha , mesti lawa kan mak ? ala , sepadan gituuu .
so , mak aku pon memberi keizinan utk menghentam dwet beliau . hehee . jahat laah aku neh .

alkisah pasal karpet . eh dah dah lah citer pasal karpet . eh ? suka hati aku laah , blog aku . ekeke . selepas puas melantak dan berehat sambil menonton ULAR EMAS , amende lah citer neh , psl msyrkt melayu jgk , haih . ha , sambil menonton tuh , diskusi pasal langsir laah ape jadah lah , pastu pasal karpet . macik aku neh de kenal penjual karpet , for sure org pakistan laah kan , so dia ajak tgk tgk .
ape lagi , perambat lah sume kelam kabut siap siap . mandi mandi , make up make up , taraa , dah siap . okayy , joom !

naik ALZA , brooo . aku bawa . hahaa . kereta pinjam jer . tapi memang impian aku nak mencuba drive test try bawa kereta ALZA tuh . wah , syooookkk jgk . hehehee :))
thanks ye pakcu sebab pinjamkan kereta ALZA .

pastu sampai lah kedai karpet . pot pet pot pet , kasi murah laaah , bla bla , ha , bley , ape , ha , okaayyy . taraaaa , dah beli ! :D

okayy , mao pulang sudah . tapau ape yang patut . sume ade , okayy blah ! hahaa .
thanks makyang dan anak anak . len tahun wat lagi . hehee .

neh ha ade sket sket lah pic yang ditgkp oleh aku . enjoy laaah ye .



* ececece , posing sat naaa . okaayy , cun !



* ape raaa mak neh . baru sampai uma macik dah kena taik kucing kah anjing kah aku pon xsure -.-



* sepupu sepapat . tuh br sket , ade yang takde dlm pic .



* macik pacik abang kakak tuan puan opah sanak sedara .



* wah wah , comel laah baju pink tuh , muehehehe .

okayy , di masa yang terluang dan tidak membuang masa , kami main bende alah neh . aku pon join . yang lain sume dak skola rendah . maluuunye . -.-







** ecececeeh , tuan blog nak semaaak jgk dalam neh . heheee . ♥

untukmu , nana ninot .

thanks sayang ! thanks sebab edit kan akak punya blog . suke sangat sangat .
ape ntah akak dah wat dengan blog akak sampai taktau ape yang dah jadi .
muehehehe . sadis sungguh minta tolong dengan orang lain -.-
maafkan akak sebab susahkan nana . comel sungguh ape yang nana dah wat kat blog neh .
thanks sangat sangat . nanti akak bagi dwet raya double triple ye . ekekeke .

nak tengok tak kawan kawan si comel nana ninot neh ?
kejap kejap .



ha ! tuh lah si nana ninot . alahai , comel jer kan name die ? :)

psst psst , sorry sbb akak curik curik pic nana kat FB .
comel sangat dan ayuuuu tau pic neh . i'm lovin it ! muehehe .
thanks again sayang .

jooom kawan kawan kite usha page nana ninot . :D

http://nananinot.blogspot.com/

eh eh ehhh , apesal lagi neh ?

hai . selamat pagi . ape ? tak bangun lagi . tido laaah . tarak kesah pon .
pagi yang indah . hm . hipokrit jap . xindah langsung . tension .
wa tension bai , tension sangat . apesal lah bley jadi mcm neh kan ? haih .
berkeceramuk rasanya perasaan neh . kjp dah okayy sket , kjp nanti die wat balik .
xmao lah cmtuh kan . xmao xmao . haih . xbley jalan lah tanpa dia . sumpah xbley !
nak cakap cmne lagi ? nak explain cmne lagi ? ayat manis sume dah terkeluar . hm . hm .
maluuunye citer kat blog . haih . malam tadi tido kul 3 pagi . xbley nak tido u'ollss .
neh dah bangun . tido xcukup neh . ade yang mengamuk pegi open house jap lagi neh .
oh ya . hrni ade open house kat uma macik aku . dokat jer . jauh jauh xmao pegi , penat nak drive .
muehehehe . so so , mari lah makan makan ye .

upload pic ye nanti ?
ha . tgk lah kalu rajin . ekekeke . nak masuk dalam laptop , nak resize , nak edit pic hilangkan jerawat , haih , macam macam laaah .

okayy , tunggu ajer ye . zaaaasss .

coding , adakah ia menyusahkan hidup aku ?

September 15, 2010

waaaaaahhhh , nak nangis . coding coding coding !
naik serabut memikirkan tentang encik coding neh .
ha , aku kat ukm skrg neh tengah belajar coding . wah , macam hebat jer kan bunyinye ?
tapi tak brape nak faham laaahhh . -.-

neh ha blog aku neh . sape nak tolong settle kan ?
cmno den nak buek coding neh ha ?
aku nak letak komen , profile , lagu , jam , followers , jam , menatang haram tuh .
tapiiiiiiiiiiiiii , aku tak reti ! hukhukhuk .

sape nak tolong aku bagi dwet raye .
tak banyak , tapi cukup utk makan 2 hari . huahuahua .
mai lah tolong . utk kesenangan anda jua . hikhikhik .

okayy , bye .
nak post bende mengarut di lain hari dan di lain masa . tatatititutuuu .

hari raya ke-enam sudah ?

salam aidilfitri , maaf zahir dan batin .
adakah ia ucapan yang ikhlas ? hanya mereka dan keluarga mereka yang tahu .
tapi saya ikhlas . memohon maaf pada sume yang mengenali dan saya kenali .
walaupun saya terlambat untuk menyampaikan hasrat hati ini ,
saye memohon sejuta kemaafan .
banyak kesilapan yang telah dilakukan secara sedar atau separa sedar , huhuu .

apa apa pun , tengok ini gambar . credit to me . muahaha .



lalala . gelabah kan ? ekekeke . ye ye , aku tau lawa . dah dah , jgn puji . kritik kritik . :D

cinta hati buah hati dan pengarang jantung .

wah wah wah .
bukan main lagi tajuk pos neh .
abg posmen pon bley cair dengan hanya tengok tajuk nye shj .
wahahahaa , perasaan sungguh .

hari first buat blog balik dah tergedik gedik nak pos pasal boyfren .
kau ingat kau sorang jer ade boyfren ? huhuu .

sebenarnya , taknak citer pon pasal boyfren .
saja nak bagitau mereka mereka yang saya dah berpunya .
kau tak lawa laah , dah laaah gemok !
ape ?! ha ?! nak gado ? peduli ape lah kan aku gemok ke comel ke cute ke ,
cinta itu tak menilai paras rupa dan harta bende . tapi kalau ada harta dan aset berjuta juta , kira macam pakej lah , beruntung youuu dapat si dia . ekekeke .

apa apa pun pada si dia , nak kasi tau sket jer laaah ,


" Thank you for this moment . You are my greatest story that I ever told . "

pemula bicara .

salam pembaca baru dan pembaca lama .
ini blog saye . ape yang saye nak tulis merupakan hati saya yang berbicara .
tiada hipokrit , mungkin kadang kadang .
tiada diskriminasi , terbuka pada suma kaum .

kenapa menulis blog kembali ? kata dulu benci pada blog ?
entah ye . perasaan menulis nak datang kembali .
mungkin lepas neh takde delete delete blog dah kowt . harap cmtuh lah .

nak jadi followers ?
bley jer . saye tak marah . bley komen dan sebagainye . saye suke komen yang kritik ,
puji memuji , membina , memaki hamun , mencaci cela , dan sebagainya .
sebab saya manusia biasa .

jadi ,

Hi semua ! selamat membaca , selamat beramal , dan selamat sumenye .